Markéta Krajčovičová
Doba přípravy40 min.

Makové croissanty

Upečte si křupavé croissanty s chutnou makovou náplní podle Markéty Krajčovičové. Recept naleznete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 340 g těsta na croissanty Duc de Coeur
  • 250 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 100 g mletého máku Gardis
  • 80 g cukru moučka Castello
  • 80 g perníků v cukrové polevě Tastino
  • 1 × hrst sušených brusinek Alesto
  • Tuzemák (37,5%) Alliance dle chuti
  • pečicí plech (30x40 cm)
  • pečicí papír
  • struhadlo

POSTUP

Náplň

V hrnci smícháme mléko s mákem, cukrem, najemno nastrouhaným perníkem a promícháme. Chvíli povaříme a přisypeme brusinky. Nakonec přidáme Tuzemák, promícháme, opět krátce povaříme a necháme vychladnout.

Croissanty

Těsto na croissanty vyndáme z lednice a rozdělíme na jednotlivé trojúhelníky. Do jejich středu dáme lžíci připravené náplně a od nejkratší strany rolujeme k protilehlé špičce. Asi uprostřed rolování těsto ve střední části nařízneme, aby bylo poddajnější pro vytvoření tvaru rohlíčku. Pokud jsou konce příliš dlouhé, ohneme směrem dovnitř croissantu a teprve poté rolujeme. Croissanty dáme na plech s pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 20 minut dozlatova. Můžeme dozdobit polevou z cukru a citronové šťávy dle fantazie.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.