Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu smícháme polohrubou mouku, cukr, jemně namleté blanšírované mandle (zbavené hnědé slupky) máslo, kypřicí prášek a po chvíli přilijeme Amaretto. Těsto ještě zpracujeme na vále a vytvoříme z něj bochánek, který zabalíme do fólie a vložíme do lednice ztuhnout.
Na pomoučeném vále ztuhlé těsto vyválíme na asi 7 mm silnou placku a kulatým vykrajovátkem vykrajujeme tvar, který vkládáme do máslem vymazaných formiček. Těsto přitlačíme k okrajům formičky. Před vložením do trouby vidličkou lehce propícháme. Formičky naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.
V misce smícháme džem s Amarettem, vlažnou vodou, cukrem a oloupanými mandarinkami.
Tip: Pokud chcete získat u mandarinek jemnější chuť a zbavit je hořkosti, odstraňte z nich bílou slupku. Podívejte se na trik v Kulinářské akademii Lidlu, kde vám Roman Paulus poradí, jak na to.
V robotu ušleháme bílky dotuha, ukr přisypáváme postupně.
Do upečených formiček dáme lžíci připravené náplně (asi 3 ks mandarinek) a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C. Lžící na ně položíme ušlehaný sníh a pečeme ještě 15 minut na 130 °C. Koláčky necháme 10 minut dojít v otevřené troubě.