Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Lososové rizoto s bazalkou a cherry rajčaty

Pravé italské rizoto nezískává svou krémovitost použitím smetany, ale volbou správného druhu rýže – velmi často se jedná o druh arborio. 🇮🇹 A přesně z této rýže připravil výborné italské rizoto i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Nejprve si společně připravíte základ z lahůdkové cibulky a řapíkatého celeru a pak stačí už jen přidat rýži, bílé suché víno a postupně i další suroviny – a protože se jedná o lososové rizoto, tak hlavně toho lososa, které nejdříve zbavíte kůže. 🐟 Na závěr bude k dokonalosti už chybět jen trocha parmazánu, cherry rajčátek a zbylé víno rozlité do skleniček.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivové olej Primadonna
  • 3 × řapíky celer
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × bobkový list Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 300 g cherry rajčata
  • 500 g losos atlantický - filety
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • 200 ml bílé suché víno
  • 1,5 l zeleninový vývar
  • 50 g parmazán Milbona
  • čerstvá bazalka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)

POSTUP

V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme nadrobno nakrájený celer a cibulku. Přidáme bobkový list, ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přilijeme olej. 

Cherry rajčata překrojíme na poloviny. Kůži z lososa odstraníme a maso nakrájíme na menší kousky. Do základu přisypeme rýži, krátce restujeme a přilijeme bílé víno. Chvíli povaříme a doplníme horkým zeleninovým vývarem. Vývar přiléváme postupně tak, aby byla rýže během vaření stále ponořená.

Tip: Jak připravit domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přidáme nakrájená cherry rajčata a 5 minut před koncem přidáme k rýži nakrájeného lososa. 

Ochutíme podle potřeby solí a pepřem, přidáme nastrouhaný parmazán, nasekanou bazalku, zelené časti lahůdkové cibulky, máslo a šťávu z citronu. Promícháme a na závěr dochutíme podle potřeby. 

Lososové rizoto servírujeme v hlubokém talíři ozdobené lístky bazalky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU