Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z toastového chleba odkrojíme kůrku a střed natrháme na menší kousky. Petrželku, lístky tymiánu nebo bazalky nasekáme nadrobno. Kousky chleba a bylinky poté vložíme do sekacího mixéru a rozmixujeme na jemnou strouhanku.
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na každý položíme lístek bazalky a zabalíme do plátku uzeného lososa. Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži. Každý kousek lososa podélně nařízneme, ale nerozřízneme úplně. Rozevřeme ho a překryjeme potravinovou fólií. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do něj plátky mozzarelly s bazalkou a uzeným lososem. Uzavřeme pomocí špejle a obalíme v trojobalu - v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Při obalování dáváme pozor, aby se losos nerozpadl. Lososové cordon bleu pomalu osmažíme dozlatova v pánvi na olivovém a rostlinném oleji. Poté přendáme na papírové ubrousky pro odstranění přebytečného oleje.
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme a propasírujeme. Do menšího hrnce přidáme mléko, smetanu, propasírované brambory a máslo. Osolíme a pomocí metly vymícháme na hladkou kaši.
Na mělký talíř naservírujeme porci bramborové kaše, vedle lososové cordon bleu bez špejle. Celé jídlo ozdobíme omytou a osušenou rukolou a 2 měsíčky citrónu.