Losos v citronové šťávě
Doba přípravy30 min.

Losos v citronové šťávě

Citron a ryba - to je nesmrtelná kombinace. Recept na lososa v citronové šťávě najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • sůl
  • 2 × hrnky rýže Tiradell
  • 4 ks filety lososa
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 60 ml olivového oleje Italiamo
  • 1 ks citron
  • 1 × lžíce bílého jogurtu Pilos
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × lžíce hořčice Pagusa
  • 2 × větvičky rozmarýnu
  • 1 × lžíce kopru

POSTUP

Potřebujeme

  • struhadlo

Postup

V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vsypeme propláchnutou rýži, vaříme do změknutí a scedíme.

Filety z lososa osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi s1 lžící olivového oleje asi 5 minut z obou stran.

Nastrouháme kůru z citronu a smícháme se šťávou z ½ citronu. Přidáme jogurt, očištěný a nasekaný stroužek česneku, hořčici a vše rozmixujeme. Postupně přidáváme olivový olej, až se všechny ingredience sloučí. Nakonec přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn a kopr, osolíme a opepříme.

Jak ho servírovat

Uvařenou rýži dáme na talíř, navrch položíme filety z lososa a celé přelijeme připravenou omáčkou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU