Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do menšího hrnce nalijeme sójovou omáčku, přidáme med, bílý vinný ocet, rozmáčknuté stroužky česneku, asi 10 tenkých koleček očištěného zázvoru a lžíci olivového oleje. Aby se chutě spojily, vaříme asi 5 minut. Marinádu přelijeme do misky a necháme vychladnout.
Fenykl očistíme a odřízneme nať. Rozřízneme na polovinu a nakrájíme na velmi tenké plátky. Fenykl dáme do salátové mísy, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme chvíli marinovat, aby fenykl trochu změkl. Přidáme na tenká kolečka nakrájené ředkvičky a najemno nasekanou lahůdkovou cibulku, promícháme a necháme chvíli odstát. Do salátu přidáme pár lístků bazalky a nať z fenyklu, kterou natrháme na menší kousky. Osolíme, opepříme, pokapeme trochou olivového oleje a lehce promícháme.
Lososa ponoříme do vychladlé marinády, necháme alespoň 30 minut v lednici marinovat, poté vyjmeme a důkladně osušíme. Rozpálíme pánev, nalijeme olivový olej a na mírném ohni z každé strany opékáme asi 3 minuty. Pečeme krátce, aby losos zůstal šťavnatý. Na závěr lososa pokapeme šťávou z poloviny citronu, stáhneme z ohně a necháme dojít na pánvi.
Marinádu přelijeme přes sítko do menšího kastrůlku a vaříme tak dlouho, až se zredukuje na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme nejdříve pečeného lososa, poté zeleninový salát. Nakonec lososa přelijeme omáčkou Teriyaki.