Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do mísy nasypeme těsto na tempuru a metličkou postupně vmícháváme vodu. Vzniklé těsto přelijeme do větší podélné mísy, ve které budeme obalovat lososa.
Filet lososa rozpůlíme na dvě stejně velké části, osolíme, opepříme, zabalíme do nori řasy a odřízneme přečnívající část. Takto připraveného lososa v řase obalíme v připraveném těstíčku, vložíme do rozpálené pánve s rostlinným olejem a smažíme 2-3 minuty, losos by měl být uvnitř narůžovělý. Vyndáváme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk, a odkrojíme okraje.
Brambory oloupeme, uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Do hrnce nalijeme smetanu, mléko, přidáme propasírované brambory, metličkou promícháme a osolíme. Přidáme wasabi pastu a důkladně smícháme.
Brokolici nakrájíme na malé růžičky, česnek na plátky, zázvor, červenou papriku a cuketu na nudličky, vložíme do pánve s rozehřátým sezamovým olejem a orestujeme. Přidáme wok omáčku a na kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku. Zelenina by měla zůstat šťavnatá.
Smaženého lososa podáváme s připravenou zeleninou a wasabi kaší.