Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme 1 lžíci másla, nasekanou petrželovou nať a zlehka promícháme.
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v rozehřátém hrnci s olejem dosklovata. Přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme. Po chvíli přisypeme mouku a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a metličkou dobře promícháme. Vaříme na mírném ohni za občasného míchání 10 – 15 minut. Chvíli před dokončením přidáme do omáčky nastrouhaný sýr, najemno nakrájené lístky bazalky a citronovou šťávu.
Tip: Na přípravu omáčky můžeme použít i medvědí česnek.
Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži. Osolíme, opepříme a opékáme dozlatova v rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany 3 – 4 minuty. V průběhu opékání přidáme na pánve plátky prosciutta, které opečeme do křupava. Stáhneme z ohně a zakápneme citronovou šťávou.
Lososa servírujeme s bazalkovou omáčkou, vařenými bramborami a křupavým prosciuttem.