Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Losos se šunkou a bazalkovou omáčkou

Inspirujte se Kuchyní Lidlu a připravte si recept Marcela Ihnačáka na lososa se šunkou a bazalkovou omáčkou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • máslo Pilos
  • čerstvá petrželová nať
  • 1 cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 polév. lž. hladké mouka Castello
  • 500 ml mléka Pilos
  • 50 g parmezánu nebo grana padano Lovilio
  • 1 hrst čerstvé bazalka
  • 1 citron
  • 4 filety čerstvého lososa
  • 4 plátky prosciutta Dulano Selection
  • metlička
  • hrnec s pokličkou
  • pánev

POSTUP

Vařené brambory

Očištěné a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme 1 lžíci másla, nasekanou petrželovou nať a zlehka promícháme.

Bazalková omáčka

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v rozehřátém hrnci s olejem dosklovata. Přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme. Po chvíli přisypeme mouku a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a metličkou dobře promícháme. Vaříme na mírném ohni za občasného míchání 10 – 15 minut. Chvíli před dokončením přidáme do omáčky nastrouhaný sýr, najemno nakrájené lístky bazalky a citronovou šťávu.

Tip: Na přípravu omáčky můžeme použít i medvědí česnek.

Losos

Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži. Osolíme, opepříme a opékáme dozlatova v rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany 3 – 4 minuty. V průběhu opékání přidáme na pánve plátky prosciutta, které opečeme do křupava. Stáhneme z ohně a zakápneme citronovou šťávou.

Servírování

Lososa servírujeme s bazalkovou omáčkou, vařenými bramborami a křupavým prosciuttem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU