Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Losos se skleněnými nudlemi a zeleninou

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na chutného lososa se skleněnými nudlemi a křupavou zeleninou. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 lahůdkové cibulky
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 1 pálivá paprička
  • 4 stroužky česneku
  • sezamový olej (případně arašídový či rostlinný)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • sójová omáčka Vitasia (dle chuti)
  • šťáva z 1 a 1/2 citronu
  • 300 g skleněných nudlí Vitasia
  • 1 lžíce sezamu Vitasia
  • 2 polév. lž. neloupaných pražených arašídů Alesto
  • 1 hrst čerstvé listové petržele
  • 600 g čerstvých filetů z lososa
  • wok pánev
  • sítko

POSTUP

Skleněné nudle s restovanou zeleninou

Lahůdkové cibulky, mrkev a cuketu nakrájíme na přibližně stejně tenké proužky. Zázvor, pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka, a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu orestujeme v rozpáleném woku se sezamovým olejem, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a šťávou z poloviny citronu. Skleněné nudle uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka, scedíme a přidáme k restované zelenině. Přidáme sezam, arašídy, které jsme orestovali v suché pánvi, a nasekanou listovou petržel a promícháme.

Losos

Z lososa odstraníme kůži a nakrájíme na 3 - 4 cm silné plátky, které osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na troše sezamového oleje dozlatova. Na konec pokapeme citronovou šťávou.


Servírování

Do hlubokého talíře naservírujeme porci skleněných nudlí se zeleninou, plátky lososa, pokapeme výpekem a posypeme nasekanou listovou petrželí, případně sezamem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU