Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Batáty a zázvor očistíme, omyjeme, batáty nakrájíme na tenké nudličky a zázvor nadrobno. Z pálivé papričky odstraníme semínka a spolu s česnekem nakrájíme nadrobno. Zázvor, pálivou papričku a česnek orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme do pánve nakrájené batáty a promícháme. Přidáme houby nakrájené na nudličky, osolíme a opepříme.
Tip: Místo hlívy můžeme použít i houby šitake.
Za občasného míchání restujeme dozlatova, až houby změknou. Chvíli před dokončením přidáme do pánve lahůdkovou cibulku nakrájenou na tenké nudličky.
Z omytého a osušeného lososa odstraníme šupiny, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje nejprve kůží dolů. Můžeme přitlačit obracečkou, aby se kůže opekla rovnoměrně. Jakmile je kůže křupavá, otočíme, přidáme máslo a posypeme sezamem. Lososa i zeleninu pokapeme citronovou šťávou.
Na talíř naservírujeme porci opečené zeleniny, lososa a celé jídlo můžeme pokapat výpekem.