Losos s pomerančovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si lososa s pomerančovou omáčkou a bramborovými placičkami podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Restovaný losos s pomerančovou omáčkou

  • 800 g čerstvého lososa
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × pomeranče
  • 1 × menší zázvor
  • 1 × lžička třtinového cukru
  • 2 × lžíce másla Pilos

Bramborové rösti

  • 1 kg brambor
  • 2 × stroužky česneku
  • 150 g čerstvé rukoly
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 316 kJ / 792 kcal

Bílkoviny

47,20 g

Tuky

39,80 g

Vláknina

8,80 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

58,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Restovaný losos s pomerančovou omáčkou

01.Omytého a očištěného lososa osolíme, opepříme, opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje nejdříve kůží dolů. Pro rovnoměrné upečení zatlačíme na lososa obracečkou.

02.Mezitím připravíme segmenty z pomeranče. Kůru z pomerančů odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme jednotlivé měsíčky (bez slupky), které dáme do misky. Šťávu ze zbytku pomerančů vymačkáme k ostatním částem do misky.

03.Jakmile je kůže lososa křupavá, otočíme a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a třtinový cukr. Po zkaramelizování cukru přidáme části pomeranče a pomerančovou šťávu. Chvíli povaříme na mírném ohni. Nakonec přidáme máslo a počkáme, až se rozpustí.

Bramborové rösti

04.Očištěné a omyté brambory a česnek nastrouháme najemno, osolíme a promícháme. Přendáme do sítka a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olivový olej. Lžící dáme na pánev bramborové těsto a vytvarujeme menší placky. Opečeme z obou stran dozlatova.

Servírování

05.Na mělký talíř naservírujeme 3 bramborové rösti, vedle lososa s pomerančovou omáčkou a kousky pomeranče. Nakonec přidáme hrst rukolového salátu ochuceného špetkou soli, pepřem, pár kapkami olivového oleje a citrónovou šťávou.

Tip

06.Pokud se Vám zdá pomerančová omáčka příliš sladká, můžete přidat šťávu z 1/2 citronu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo