Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Losos na másle s fazolkami, cherry rajčaty a kešu

Ryby připravované v pánvi jsou hotové za chviličku, a tak se skvěle hodí jako lehká letní večeře i z toho důvodu, že kvůli nim nemusíte rozpalovat sporák na příliš dlouho. Podobně tomu je i u receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil lososa na másle s originální a svěží přílohou v podobě restovaných zelených fazolek s cherry rajčátky a kešu ořechy. Do té přijdou pro zvýraznění chuti i chilli paprička, česnek a strouhaný zázvor.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst kešu ořechy Alesto
  • olivový olej Primadonna
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 250 g cherry rajčata
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 10 g zázvor
  • 300 g zelené fazolky
  • 3 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 4 × filety z lososa atlantického
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel

POSTUP

V rozehřáté pánvi nasucho orestujeme kešu ořechy. Přilejeme olej, přidáme nasekané stroužky česneku a pálivou papričku. Přihodíme nasekanou lahůdkovou cibulku, promícháme a restujeme dozlatova.

Přidáme na poloviny nakrájená rajčata, ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Doplníme strouhaným zázvorem, fazolkami a dle potřeby solí a pepřem. Na mírném ohni krátce opečeme. Zjemníme lžící másla a šťávou z poloviny citronu. Na závěr dokončíme nasekanou petrželovou natí.

 

V další rozpálené pánvi s olejem orestujeme osolené a opepřené lososové filety bez kůže. Před koncem přidáme 2 lžíce másla a šťávu z poloviny citronu.

 

Zeleninovou směs podáváme s lososem. Přelijeme výpekem a ozdobíme listovou petrželí.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.