Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na dno mísy, ve které budeme lososa marinovat, nasypeme trochu směsi cukru a soli, na ní položíme filet lososa s kůží a dobře zasypeme cukrem se solí. Přidáme oloupanou a nastrouhanou řepu, kterou rovnoměrně rozdělíme na celého lososa, poklademe plátky citronu a pomeranče a znovu ještě lehce zasypeme cukrem a solí, aby se citrusy i řepa dobře vylouhovaly. Takto připraveného lososa přikryjeme fólií a necháme v lednici marinovat 48 hodin.
Po marinování lososa očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a ostrým nožem krájíme na velmi tenké plátky.
Na dno mísy, ve které budeme lososa marinovat, nasypeme trochu směsi cukru a soli, na ní položíme filet lososa s kůží a dobře zasypeme cukrem se solí. Přidáme oloupanou a nastrouhanou řepu, kterou rovnoměrně rozdělíme na celého lososa, poklademe plátky citronu a pomeranče a znovu ještě lehce zasypeme cukrem a solí, aby se citrusy i řepa dobře vylouhovaly. Takto připraveného lososa přikryjeme fólií a necháme v lednici marinovat 48 hodin.
Po marinování lososa očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a ostrým nožem krájíme na velmi tenké plátky.
Jablko a řapíkatý celer oloupeme škrabkou, brambory uvaříme ve slupce a oloupeme a vše nakrájíme na kostky. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou, přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a smícháme.
Na talíř rozložíme plátky lososa a doprostřed naservírujeme pomocí cukrářského kroužku salát. Ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a chlebovými chipsy.
Tip: Jak se připravují chlebové chipsy, se dozvíte v jednom z videí naší Kulinářské akademie.