Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Losos marinovaný v červené řepě se salátem z řapíkatého celeru

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na lososa marinovaného v červené řepě se salátem z řapíkatého celeru. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Losos

  • cukr krystal a sůl v poměru 2:1
  • 500 g čerstvého lososa
  • 200 g červené řepy
  • 0,5 × citronu
  • 0,5 × pomeranče

Salát z jablek a řapíkatého celeru

  • 100 g jablka
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 150 g vařených brambor
  • 1 × lžíce majonézy Mikado
  • 1 × lžíce zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × limetka (šťáva)
  • lahůdková cibulka
  • chlebové chipsy
  • struhadlo
  • cukrářský kroužek
  • potravinářská fólie

POSTUP

Na dno mísy, ve které budeme lososa marinovat, nasypeme trochu směsi cukru a soli, na ní položíme filet lososa s kůží a dobře zasypeme cukrem se solí. Přidáme oloupanou a nastrouhanou řepu, kterou rovnoměrně rozdělíme na celého lososa, poklademe plátky citronu a pomeranče a znovu ještě lehce zasypeme cukrem a solí, aby se citrusy i řepa dobře vylouhovaly. Takto připraveného lososa přikryjeme fólií a necháme v lednici marinovat 48 hodin.

Po marinování lososa očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a ostrým nožem krájíme na velmi tenké plátky.

Na dno mísy, ve které budeme lososa marinovat, nasypeme trochu směsi cukru a soli, na ní položíme filet lososa s kůží a dobře zasypeme cukrem se solí. Přidáme oloupanou a nastrouhanou řepu, kterou rovnoměrně rozdělíme na celého lososa, poklademe plátky citronu a pomeranče a znovu ještě lehce zasypeme cukrem a solí, aby se citrusy i řepa dobře vylouhovaly. Takto připraveného lososa přikryjeme fólií a necháme v lednici marinovat 48 hodin.

Po marinování lososa očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a ostrým nožem krájíme na velmi tenké plátky.

Jablko a řapíkatý celer oloupeme škrabkou, brambory uvaříme ve slupce a oloupeme a vše nakrájíme na kostky. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou, přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a smícháme.

Servírování

Na talíř rozložíme plátky lososa a doprostřed naservírujeme pomocí cukrářského kroužku salát. Ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a chlebovými chipsy.

Tip: Jak se připravují chlebové chipsy, se dozvíte v jednom z videí naší Kulinářské akademie.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.