Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mouku nasypeme do mísy a vmícháme špetku soli. Následně v mouce vytvoříme jamku, do které nadrobíme droždí a nasypeme cukr. Mléko ohřejeme na asi 40 °C s polovinu vlijeme do důlku s droždím. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Do mísy vlijeme zbytek mléka, přidáme vejce a vše důkladně promícháme. Mísu opět přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které přidáme do těsta.
V pánvi rozehřejeme olej (olej v pánvi by měl tvořit cca 1 cm vrstvu). Pomoci lžíce vložíme malé porce těsta do rozpáleného oleje a smažíme na mírném ohni z obou stran dozlatova. Usmažené lívanečky přeložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.