Lívanečky z kynutého těsta s jablky
Doba přípravy2 hod.

Lívanečky z kynutého těsta s jablky

Ozvláštněte lívance a přidejte do těsta jablka. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 270 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × lžíce krupicového cukru Castello
  • 30 g droždí
  • 270 ml čerstvého mléka Pilos
  • 1 × vejce "M"
  • 2 × jablka
  • 1 × špetka soli
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × moučkový cukr Castello na posypání

POSTUP

Mouku nasypeme do mísy a vmícháme špetku soli. Následně v mouce vytvoříme jamku, do které nadrobíme droždí a nasypeme cukr. Mléko ohřejeme na asi 40 °C s polovinu vlijeme do důlku s droždím. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Do mísy vlijeme zbytek mléka, přidáme vejce a vše důkladně promícháme. Mísu opět přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které přidáme do těsta.

V pánvi rozehřejeme olej (olej v pánvi by měl tvořit cca 1 cm vrstvu). Pomoci lžíce vložíme malé porce těsta do rozpáleného oleje a smažíme na mírném ohni z obou stran dozlatova. Usmažené lívanečky přeložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.