Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V přiměřeně velkém hrnci s rozehřátým olejem osmahneme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nasekanou šalotku, česnek nakrájený na plátky, přidáme větší část pokrájených lišek, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
Přidáme krupky, po chvilce podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni 15-20 minut. Ke konci zjemníme dvěma lžícemi másla a dochutíme najemno nasekanou petrželí. Dle chuti můžeme přidat i jemně nastrouhaný parmezán.
V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme zbylé houby, které osolíme, opepříme a po chvilce přidáme lžíci másla na zjemnění a vypneme plamen.
Servírujeme v hlubokém talíř ozdobené orestovanými liškami a trochou čerstvě nastrouhaného parmezánu.
TIP: Vegetariánskou verzi uděláte přidáním zeleninového vývaru namísto kuřecího. Vegani můžou nahradit i máslo a vynechat sýr.