Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Likérové bombičky

Máte rádi klasické špičky z cukrárny? Připravte si likérové bombičky z Lidl Cukrárny, ve kterých nesmí chybět kakaový krém ani krém z vaječného likéru. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kakaový krém

  • 500 g tradičního pomazánkového klasik XXL Pilos
  • 400 g kysané smetany XXL Pilos (16 % tuku)
  • 100 g cukru moučka Castello
  • 6 lžic holandského kakaa na pečení Castello
  • 225 g Neo kakaových sušenek s kakaovou náplní Sondey
  • 225 g Neo kakaových sušenek s vanilkovou náplní Sondey

Krém z vaječného likéru

  • 120 g másla Pilos
  • 140 g vaječného likéru XXL alk. 17 % obj. Alliance
  • 40 g cukru moučka Castello

Likérové bombičky

  • 250 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 80 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos
  • strouhaný kokos Belbake na posypání
  • cukrářský sáček s malou ozdobnou špičkou

POSTUP

Kakaový krém

Tradiční pomazánkové, kysanou smetanu, moučkový cukr a kakao dáme do robotu a vyšleháme hladký krém. Přendáme do sáčku, trochu krému dáme na povrch sušenky a poté pomocí sáčku natočíme krém tak, aby uvnitř vznikl prostor pro světlý krém. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Krém z vaječného likéru

Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přiléváme vaječný likér. Krém přendáme do sáčku a naplníme jím připravené bombičky a opět necháme ztuhnout.

Likérové bombičky

Na každou bombičku dáme trochu tmavého krému, kterým zakryjeme světlý krém, a necháme ztuhnout.

Rozpuštěnou čokoládu smícháme s horkou smetanou. Do vzniklé polevy ztuhlé bombičky namáčíme. Některé můžeme posypat strouhaným kokosem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU