Likérové bombičky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

50 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Máte rádi klasické špičky z cukrárny? Připravte si likérové bombičky z Lidl Cukrárny, ve kterých nesmí chybět kakaový krém ani krém z vaječného likéru. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Sváteční moučníky

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 50 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kakaový krém

  • 500 g tradičního pomazánkového klasik XXL Pilos
  • 400 g kysané smetany XXL Pilos (16 % tuku)
  • 100 g cukru moučka Castello
  • 6 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 225 g Neo kakaových sušenek s kakaovou náplní Sondey
  • 225 g Neo kakaových sušenek s vanilkovou náplní Sondey

Krém z vaječného likéru

  • 120 g másla Pilos
  • 140 g vaječného likéru XXL alk. 17 % obj. Alliance
  • 40 g cukru moučka Castello

Likérové bombičky

  • 250 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 80 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos
  • strouhaný kokos Belbake na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

645 kJ / 155 kcal

Bílkoviny

1,90 g

Tuky

10,10 g

Vláknina

0,90 g

Sůl

0,17 g

Sacharidy

13,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kakaový krém

01.Tradiční pomazánkové, kysanou smetanu, moučkový cukr a kakao dáme do robotu a vyšleháme hladký krém. Přendáme do sáčku, trochu krému dáme na povrch sušenky a poté pomocí sáčku natočíme krém tak, aby uvnitř vznikl prostor pro světlý krém. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Krém z vaječného likéru

02.Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přiléváme vaječný likér. Krém přendáme do sáčku a naplníme jím připravené bombičky a opět necháme ztuhnout.

Likérové bombičky

03.Na každou bombičku dáme trochu tmavého krému, kterým zakryjeme světlý krém, a necháme ztuhnout.

04.Rozpuštěnou čokoládu smícháme s horkou smetanou. Do vzniklé polevy ztuhlé bombičky namáčíme. Některé můžeme posypat strouhaným kokosem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo