Lehké řezy se pomerančovou šťávou
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Lehké řezy se pomerančovou šťávou

Připravte si lehké a osvěžující řezy s pomerančovou šťávou. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
16

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 4 × vejce "M"
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 1 × balení vanilinového cukru Castello
  • 150 ml rostlinného oleje Promienna
  • 150 ml mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × lžička kypřicího prášku do pečiva Castello
  • máslo Pilos na vymazání formy
  • hrubou mouku Castello na vysypání formy

Náplň

  • 3 × vanilkové pudinky Belbake
  • 5 × lžíce cukru krystal Castello
  • 1,5 kg pomerančů (resp. 1 l pomerančové šťávy)

Na ozdobu

  • 500 ml šlehačky Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello
  • 1 × balení cukrářských piškotů La Cestera
  • 0,5 kg pomerančů (resp. 300 ml pomerančové šťávy)
  • 2 × lžíce Tuzemáku Alliance
  • forma (38x25x4cm )
  • kuchyňský robot

POSTUP

Těsto

V míse vyšleháme vejce s cukrem krystal, vanilinovým cukrem a olejem. Přimícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 160° asi 30 minut.

Náplň

V hrnci smícháme pudinky s cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli odstát, nalijeme na upečený vychladlý korpus a necháme ztuhnout.

Na ozdobu

V míse ušleháme šlehačku s cukrem a natřeme na korpus s náplní. Piškoty namočíme do pomerančové šťávy smíchané s Tuzemákem a skládáme na korpus s náplní. Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, případně šlehačkou.

Servírování

Krájíme na obdélníky a podáváme dobře vychlazený.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.