Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry, přilejeme vodu a přisypeme mouku. Při mírných otáčkách postupně přidáme sníh. Těsto přelejeme do pečicím papírem vyloženého plechu a povrch rovnoměrně uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut.
Bílou čokoládu rozehřejeme v hrnci, poté přelejeme do misky a přidáme k ní 100 ml smetany. Mícháme do zhoustnutí.
Vychladlý piškot přendáme na vál, rozkrojíme na půl a pomocí šablony lístku (kterou jsme ustřihli z pečicího papíru) vykrájíme požadované tvary (1 lístek asi 10x5 cm, celkem 10 lístků). Pět vykrojených lístků namažeme z jedné strany jahodovým a meruňkovým džemem a přiklopíme těmi nepomazanými. Poté vystřihneme z pečicího papíru pruh o 3 cm vyšší než slepené piškotové lístky, potřeme ho 3 lžícemi rozpuštěné čokolády na vaření a dáme ztuhnout do lednice. Poté jím obalíme lístek po celém obvodu, opět vložíme i s pečicím papírem ztuhnout. Poté do vzniklého středu nalejeme asi 1 cm ganache a necháme v lednici ztuhnout. Na ganache rozetřeme dotuha vyšlehanou smetanu. Jednotlivé lístky zdobíme barevnými čokoládovými čočkami nebo sezónním ovocem a na talíř skládáme do tvaru květiny.