Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
7 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Nic během chladného podzimního dne nezahřeje tak spolehlivě jako dobrá krémová polévka. A přesně takovou připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák – květákový krém se smetanou a ochucenými krutony. Zatímco se polévka bude vařit, připravíte i lahodné krutony z ciabatty, které šéfkuchař připravuje se špetkou chilli. To jim dodá trochu pikantnosti, aby květáková polévka zahřála ještě o trošku víc!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 167 kJ / 279 kcal
Bílkoviny
5,60 g
Tuky
17,60 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
26,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřátého hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a orestujeme dozlatova. Přidáme růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, opepříme, osolíme, podlijeme teplým vývarem a vaříme pod pokličkou, až květák a brambory změknou. Po uvaření rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu, přidáme máslo a prohřejeme, až se máslo rozpustí. Před podáváním ještě podle potřeby osolíme a opepříme.
02.Ciabattu nakrájíme na menší kousky a orestujeme v pánvi na oleji dokřupava. Přihodíme nasekanou pálivou papričku bez semínek, česnek a petrželovou nať. V průběhu opékání podle potřeby přeléváme olejem.
03.Květákovou polévku podáváme v hlubším talíři nebo misce a posypeme ji ochucenými krutonky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT