Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Květáková polévka se smetanou a ochucenými krutonky

Nic během chladného podzimního dne nezahřeje tak spolehlivě jako dobrá krémová polévka. A přesně takovou připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák – květákový krém se smetanou a ochucenými krutony. Zatímco se polévka bude vařit, připravíte i lahodné krutony z ciabatty, které šéfkuchař připravuje se špetkou chilli. To jim dodá trochu pikantnosti, aby květáková polévka zahřála ještě o trošku víc!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
7

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 250 g brambory
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • zeleninový vývar (podle potřeby)
  • 250 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × ciabatta (případně bezlepkové pečivo)
  • 1 × pálivá paprička
  • 4 × stroužek česnek
  • listová petržel
  • 1 × květák

POSTUP

Do rozehřátého hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a orestujeme dozlatova. Přidáme růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, opepříme, osolíme, podlijeme teplým vývarem a vaříme pod pokličkou, až květák a brambory změknou. Po uvaření rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu, přidáme máslo a prohřejeme, až se máslo rozpustí. Před podáváním ještě podle potřeby osolíme a opepříme. 

Ciabattu nakrájíme na menší kousky a orestujeme v pánvi na oleji dokřupava. Přihodíme nasekanou pálivou papričku bez semínek, česnek a petrželovou nať. V průběhu opékání podle potřeby přeléváme olejem. 

Květákovou polévku podáváme v hlubším talíři nebo misce a posypeme ji ochucenými krutonky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.