Marcel Ihnačák
Doba přípravy35 min.

Kuskus se zeleninou a kuřecím masem

Připravte si chutný kuskus s křupavou zeleninou a opečeným kuřecím masem, zdravý oběd vhodný do krabičky, pro rodinu a když zbyde, tak i jako sytá chutná svačina.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g kuřecích prsou Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g šunky Jamón Serrano Reserva Deluxe
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 200 g kuskusu Campo Largo
  • 1 × okurka
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst rukoly
  • čerstvá listová petržel

POSTUP

Očištěné maso nakrájíme na menší kousky a v rozehřáté pánvi s olejem orestujeme, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme šunku nakrájenou na menší kousky a zamícháme. Podle potřeby můžeme přidat olej. Orestované maso pokapeme citronovou šťávou.

Do hrnce s olejem nasypeme kuskus a krátce opražíme. Potom zalijeme vroucí osolenou vodou asi 1 cm nad kuskus, promícháme, přikryjeme pokličkou, vypneme plamen a necháme odstát. Hotový promícháme a pokapeme olejem.

Očistěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžičky z ní odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Přendáme do misky a zamícháme s cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtiny, lahůdkovou cibulkou nasekanou nadrobno, olivovým olejem, solí a pepřem. Přidáme uvařený kuskus, orestované maso se šunkou, opláchnutou rukolu, najemno nasekanou petrželovou nať a zlehka promícháme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.