Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Marinádu připravíme smícháním kečupu, medu, bourbon whiskey, mleté papriky, soli, pepře, olivového oleje, nastrouhaného zázvoru a česneku.
Umytá a osušená kuřecí stehna přesekneme na půlku, přendáme do zapékací mísy nebo na plech a potřeme připravenou marinádou (část marinády odložíme na později do dresinku).
Tip: Chutě se lépe spojí, když maso 1–2 hodiny před pečením marinujeme.
Podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 45 minut.
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a blanšírujeme (2–3 minuty povaříme v osolené vodě). Přecedíme a necháme okapat. V hlubokém hrnci s rozpáleným olejem je do zlatova za občasného promíchání smažíme. Usmažené hranolky osušíme na papírových utěrkách a před podáváním osolíme.
Oloupanou mrkev nakrájíme na tenké proužky, celer na menší kousky a ředkvičky na plátky. Přendáme do misky, ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z ½ citronu.
Zbylou marinádu promícháme s majonézou a ochutíme pár kapkami citronové šťávy, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme dresink důkladně vychladnout.