Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na stejně velké kousky.
Tip: Jak vykostit kuřecí stehna, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Maso okořeníme grilovacím kořením, oreganem a prolisovaným stroužkem česneku. Promícháme, přilijeme trochu rostlinného oleje a necháme v lednici asi 3 hodiny marinovat.
Namarinované maso, žlutou papriku a červenou cibuli nakrájené na větší kostky střídavě napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme nasucho v grilovací pánvi, poté vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15 – 20 minut dozlatova.
Lilek nakrájíme na kousky a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran, před dopečením osolíme a opepříme. Do misky vložíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, červenou řepu nakrájenou na kostičky, uvařenou cizrnu a opečený lilek. Dochutíme červeným vinným octem, osolíme, opepříme, zamícháme a necháme odležet.
Jogurt, oloupané a na kostky nakrájené avokádo, lístky čerstvé máty a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Tip: Triky, jak rychle a snadno oloupat avokádo, najdete v naší Kulinářské akademii zde.
Špízy podáváme se salátem z lilku a cizrny (nejlépe pokojové teploty). Avokádový jogurt servírujeme zvlášť v misce.