Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si kuřecí špízy se salátem z grilovaného lilku a cizrny podávané s jogurtovým dipem s avokádem. Tento recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 517 kJ / 841 kcal
Bílkoviny
52,90 g
Tuky
57,50 g
Vláknina
9,90 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
31,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na stejně velké kousky.
02.Tip: Jak vykostit kuřecí stehna, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
03.Maso okořeníme grilovacím kořením, oreganem a prolisovaným stroužkem česneku. Promícháme, přilijeme trochu rostlinného oleje a necháme v lednici asi 3 hodiny marinovat.
04.Namarinované maso, žlutou papriku a červenou cibuli nakrájené na větší kostky střídavě napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme nasucho v grilovací pánvi, poté vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15 – 20 minut dozlatova.
05.Lilek nakrájíme na kousky a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran, před dopečením osolíme a opepříme. Do misky vložíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, červenou řepu nakrájenou na kostičky, uvařenou cizrnu a opečený lilek. Dochutíme červeným vinným octem, osolíme, opepříme, zamícháme a necháme odležet.
06.Jogurt, oloupané a na kostky nakrájené avokádo, lístky čerstvé máty a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme.
07.Tip: Triky, jak rychle a snadno oloupat avokádo, najdete v naší Kulinářské akademii zde.
08.Špízy podáváme se salátem z lilku a cizrny (nejlépe pokojové teploty). Avokádový jogurt servírujeme zvlášť v misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT