Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí špízy se salátem z lilku

Připravte si kuřecí špízy se salátem z grilovaného lilku a cizrny podávané s jogurtovým dipem s avokádem. Tento recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kuřecí špízy

  • 4 kuřecí horní a spodní stehna Řezníkova čerstvá porce
  • grilovací koření Mikado
  • oregano Mikado
  • 1 stroužek česneku
  • rostlinný olej Promienna
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 žlutá paprika
  • 2 červené cibule

Salát z lilku

  • 1 lilek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 200 g vařené červené řepy
  • 100 g cizrny Arax
  • červený vinný ocet Acentino

Avokádový jogurt

  • 250 g krémového smetanového bílého jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 1 avokádo
  • čerstvá máta
  • 1 citron (šťáva)
  • vyšší nádoba
  • špejle
  • grilovací pánev
  • lis na česnek
  • zapékací mísa
  • tyčový mixér

POSTUP

Kuřecí špízy

Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na stejně velké kousky.

Tip: Jak vykostit kuřecí stehna, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Maso okořeníme grilovacím kořením, oreganem a prolisovaným stroužkem česneku. Promícháme, přilijeme trochu rostlinného oleje a necháme v lednici asi 3 hodiny marinovat.

Namarinované maso, žlutou papriku a červenou cibuli nakrájené na větší kostky střídavě napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme nasucho v grilovací pánvi, poté vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15 – 20 minut dozlatova.

Salát z lilku

Lilek nakrájíme na kousky a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran, před dopečením osolíme a opepříme. Do misky vložíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, červenou řepu nakrájenou na kostičky, uvařenou cizrnu a opečený lilek. Dochutíme červeným vinným octem, osolíme, opepříme, zamícháme a necháme odležet.

Avokádový jogurt

Jogurt, oloupané a na kostky nakrájené avokádo, lístky čerstvé máty a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme.

Tip: Triky, jak rychle a snadno oloupat avokádo, najdete v naší Kulinářské akademii zde.

Servírování

Špízy podáváme se salátem z lilku a cizrny (nejlépe pokojové teploty). Avokádový jogurt servírujeme zvlášť v misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU