Kuřecí špízy se salátem z lilku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si kuřecí špízy se salátem z grilovaného lilku a cizrny podávané s jogurtovým dipem s avokádem. Tento recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí špízy

  • 4 × kuřecí horní a spodní stehna Řezníkova čerstvá porce
  • grilovací koření Mikado
  • oregano Mikado
  • 1 × stroužek česneku
  • rostlinný olej Promienna
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × žlutá paprika
  • 2 × červené cibule

Salát z lilku

  • 1 × lilek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 200 g vařené červené řepy
  • 100 g cizrny Arax
  • červený vinný ocet Acentino

Avokádový jogurt

  • 250 g krémového smetanového bílého jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 1 × avokádo
  • čerstvá máta
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 517 kJ / 841 kcal

Bílkoviny

52,90 g

Tuky

57,50 g

Vláknina

9,90 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

31,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí špízy

01.Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na stejně velké kousky.

02.Tip: Jak vykostit kuřecí stehna, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

03.Maso okořeníme grilovacím kořením, oreganem a prolisovaným stroužkem česneku. Promícháme, přilijeme trochu rostlinného oleje a necháme v lednici asi 3 hodiny marinovat.

04.Namarinované maso, žlutou papriku a červenou cibuli nakrájené na větší kostky střídavě napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme nasucho v grilovací pánvi, poté vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15 – 20 minut dozlatova.

Salát z lilku

05.Lilek nakrájíme na kousky a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem z obou stran, před dopečením osolíme a opepříme. Do misky vložíme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, červenou řepu nakrájenou na kostičky, uvařenou cizrnu a opečený lilek. Dochutíme červeným vinným octem, osolíme, opepříme, zamícháme a necháme odležet.

Avokádový jogurt

06.Jogurt, oloupané a na kostky nakrájené avokádo, lístky čerstvé máty a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme.

07.Tip: Triky, jak rychle a snadno oloupat avokádo, najdete v naší Kulinářské akademii zde.

Servírování

08.Špízy podáváme se salátem z lilku a cizrny (nejlépe pokojové teploty). Avokádový jogurt servírujeme zvlášť v misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo