Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Kuřecí roláda s pestem a schwarzwaldskou šunkou

Vyzkoušejte recept na kuřecí roládu s pestem a Schwarzwaldskou šunkou podle Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g kuřecích prsních řízků Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × lžíce pesta s bazalkou Italiamo
  • 4 × lžíce sýra Grana Padano Lovilio
  • 4 × plátky Schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn, tymián nebo šalvěj
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 200 g batátů
  • 200 g cukety
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 50 g sušených brusinek Alesto
  • pánev s pokličkou
  • potravinová fólie
  • palička na maso
  • dřevěné špejle
  • sítko

POSTUP

Kuřecí roláda

Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nařízneme, aby vznikly ploché řízky. Překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Každý osolíme, opepříme, potřeme lžící pesta, posypeme najemno nastrouhaným sýrem Grana Padano a do středu položíme plátek Schwarzwaldské šunky. Svineme do tvaru rolád, uzavřeme pomocí špejlí a opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dozlatova. Přidáme čerstvý rozmarýn, případně tymián nebo lístky šalvěje. Přikryjeme pokličkou a opékáme dále na mírném plameni asi 10 minut. 5 minut před koncem přidáme máslo a necháme rozpustit. Před servírováním odstraníme špejle.

Restovaná zelenina

Sladké brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky (mohou mít tvar trojúhelníku) a oblanšírujeme (2-3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě). Cuketu nakrájíme na hranolky a lahůdkovou cibulku na větší kousky. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Nejdříve přidáme cuketu, osolíme, opepříme a opečeme. Přidáme batáty, lahůdkovou cibulku a na konec přidáme trochu výpeku z masa a sušené brusinky, které jsme nechali nabobtnat ve vodě.

Servírování

Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu, přidáme kuřecí roládu nakrájenou na menší kousky a celé přelijeme výpekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU