Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kuřecí prsní řízky v sýrové strouhance

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na kuřecí prsa plněná sýrem ementál a schwarzwaldskou šunkou. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g kuřecích prsních řízků XXL Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 plátky Schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 100 g hladké mouky Castello (na obalování)
  • 2 vejce "M"
  • 100 g strouhanky Castello
  • 100 g sýru Grana Padano
  • 2 polév. lž. petrželky
  • 200 ml řepkového oleje + na smažení
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 4 stroužky česneku
  • 0.5 pálivé papričky
  • 2 polév. lž. olivového oleje Primadonna + na restování
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 200 g rukoly
  • 2 polév. lž. balzamika Acentino
  • 1 citron
  • potravinová fólie
  • palička na maso
  • kuchyňský ubrousek

POSTUP

Kuřecí prsní řízky

Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme a každý rozkrojíme na 4 tenčí řízky, které pod potravinovou fólií naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků šunky. Tu na řízky lehce přitlačíme a poté celé obalujeme v trojobalu (mouka – vejce – strouhanka), přičemž strouhanku smícháme se sýrem a nasekanou petrželkou. Obalená prsa smažíme opatrně v rozpálené pánvi s rostlinným olejem z obou stran dozlatova. Vyjmeme na kuchyňský ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej.

Hlíva

Omytou hlívu natrháme na proužky, spodní tužší část odkrojíme. Nakrájíme na kolečka česnek a pálivou papričku. V pánvi s olivovým olejem krátce osmahneme nejprve česnek s papričkou a rozmarýnem a přidáme hlívu. Osolíme, opepříme a krátce restujeme.

Rukola

V míse smícháme omytou rukolu, olivový olej a balzamiko osolíme a opepříme.

Servírování

Na talíř servírujeme nejprve osmahnutou hlívu bez rozmarýnu, na ni položíme 3 obalené řízečky, do jejichž středu naaranžujeme rukolu a 3 měsíčky citronu na dochucení.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU