Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí prsa s ovocem

Ochutnejte skvělý recept Romana Pauluse, vekterém kombinuje kuřecí maso a nektarinky. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 720 g kuřecích prsou s kostí bez kůže Řezníkova čerstvá porce (4 řízky)
  • kořenicí směs na kuře Mikado
  • řepkový olej Promienna
  • 400 g nektarinek
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × lžíce zázvoru
  • 1 × cibule
  • 1 × pálivé papričky
  • 2 × lžíce květového medu Marlene
  • mletá skořice Mikado
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvá listová petržel
  • 400 g jasmínové rýže Golden Sun
  • zapékací mísa
  • cukrářský kroužek

POSTUP

Kuřecí prsa vykostíme, okořeníme směsí koření a opečeme v pánvi s olejem z obou stran, poté přendáme i s výpekem do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 12 - 15 minut podle velikosti.

Nektarinky nakrájíme na měsíčky, opečeme v rozehřáté pánvi se lžíci másla na barvu a vyndáme. Do stejné pánve vložíme lžíci másla a orestujeme zázvor nakrájený nadrobno, cibuli na měsíčky a pálivou papričku nadrobno. Přidáme med a skořici, podlijeme vínem a necháme na mírném plameni provářet. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a vmícháme opečené nektarinky. Omáčku můžeme ještě zjemnit trochou másla.

Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu na obalu.

Servírování

Rýži servírujeme pomocí cukrářského kroužku, přidáme nektarinky s omáčkou a kuřecí prsa nakrájená na plátky. Ozdobíme snítkou listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.