Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí prsa vykostíme, okořeníme směsí koření a opečeme v pánvi s olejem z obou stran, poté přendáme i s výpekem do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 12 - 15 minut podle velikosti.
Nektarinky nakrájíme na měsíčky, opečeme v rozehřáté pánvi se lžíci másla na barvu a vyndáme. Do stejné pánve vložíme lžíci másla a orestujeme zázvor nakrájený nadrobno, cibuli na měsíčky a pálivou papričku nadrobno. Přidáme med a skořici, podlijeme vínem a necháme na mírném plameni provářet. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a vmícháme opečené nektarinky. Omáčku můžeme ještě zjemnit trochou másla.
Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu na obalu.
Rýži servírujeme pomocí cukrářského kroužku, přidáme nektarinky s omáčkou a kuřecí prsa nakrájená na plátky. Ozdobíme snítkou listové petržele.