Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovými listy a skořicí orestujeme v rozehřátém rendlíku s olejem dozlatova. Přidáme pálivou papričku zbavenou semínek, půl stonku řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno a třtinový cukr, osolíme a opepříme. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme meruňky, podlijeme trochou vinného octa a na mírném ohni dusíme asi 20 minut doměkka.
Očištěné brambory nakrájíme na měsíčky a vaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka (asi 4 minuty). V pánvi s olivovým olejem orestujeme nakrájený česnek a zbylý řapíkatý celer s nasekaným tymiánem. Přidáme předvařené a scezené brambory, opečeme dozlatova, osolíme a opepříme.
Omytá a osušená kuřecí prsa rozřízneme na ploché řízky. Osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Na každý řízek přidáme lžíci meruňkového čatní a hobliny parmezánu a posypeme čerstvou mátou. Do pánve přidáme lžíci másla, stáhneme z ohně, přikryjeme a necháme chvíli odpočívat.
Na talíř naservírujeme brambory s celerem, kuřecí prsa s meruňkovým čatní a pokapeme výpekem. Dozdobíme rukolou a lístky řapíkatého celeru.