Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Kuřecí prsa s kozím sýrem, hruškami a brusinkami

Ochutnejte výjimečné spojení hrušek, kozího sýra a kuřecího masa. Nejnovější recept Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 3 × hrušky
  • 1 × větší citron (šťáva)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 150 g kozího sýra Chene d´Argent
  • 1 × hrst sušených brusinek Alesto
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 kg brambor
  • 2 × červené cibule
  • čerstvý tymián
  • grilovací pánev
  • sítko
  • alobal

POSTUP

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Z omytých, neoloupaných hrušek odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nakrájíme podélně na ploché plátky. Osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem s plátky hrušek. Jakmile je maso opečené z jedné strany dozlatova, otočíme a na každý plátek položíme hrušku, navrstvíme 1 lžíci kozího sýra a přidáme brusinky, které jsme povařili v bílém víně doměkka. Do pánve přidáme máslo, bílé víno a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme 3 – 4 minuty dojít.

Restované brambory s červenou cibulí a tymiánem

Omyté a očistěné brambory nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na kolečka a restujeme, až cibule a brambory změknou.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme porci restovaných brambor a vedle položíme kuřecí prsa s kozím sýrem, hruškami a brusinkami. Jídlo můžeme polít výpekem a dozdobit lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU