Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z omytých, neoloupaných hrušek odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nakrájíme podélně na ploché plátky. Osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem s plátky hrušek. Jakmile je maso opečené z jedné strany dozlatova, otočíme a na každý plátek položíme hrušku, navrstvíme 1 lžíci kozího sýra a přidáme brusinky, které jsme povařili v bílém víně doměkka. Do pánve přidáme máslo, bílé víno a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme 3 – 4 minuty dojít.
Omyté a očistěné brambory nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na kolečka a restujeme, až cibule a brambory změknou.
Na mělký talíř naservírujeme porci restovaných brambor a vedle položíme kuřecí prsa s kozím sýrem, hruškami a brusinkami. Jídlo můžeme polít výpekem a dozdobit lístky čerstvé bazalky.