Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci smícháme smetanu, 2 najemno nakrájené stroužky česneku a 4 najemno nasekané větvičky tymiánu a dle chuti osolíme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na rovnoměrně silné plátky, vložíme do hrnce a vaříme do poloměkka a do zhoustnutí smetany. Brambory přendáme do zapékací mísy, část smetany ponecháme v hrnci. Na brambory poklademe na plátky nakrájený camembert a přelijeme odloženou smetanou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 30-35 minut do změknutí brambor.
Kuřecí prsa z obou stran osolíme a opepříme a zabalíme do dvou plátků slaniny, které k masu přichytíme špejlí. Maso opékáme zprudka z obou stran v pánvi na rozpáleném rostlinném oleji. Kuřecí prsa otočíme a přidáme asi 4 větvičky tymiánu. Po opečení přendáme na pekáč. Přelijeme výpekem z pánve a dopečeme spolu s bramborami v troubě na 160 °C asi 10 minut (dle velikosti masa).
Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a brokolici nakrájíme na různé tvary a krátce blanšírujeme (krátce povaříme v osolené vodě). Cibuli nakrájíme na půlkolečka, 2 stroužky česneku na plátky a orestujeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a krátce restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme brokolici a promícháme. Krátce restujeme a dochutíme najemno nakrájenou bazalkou.
Na talíř servírujeme nejprve zeleninu, na kterou položíme kuřecí maso zbavené špejle, dozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem. Gratinované brambory podáváme zvlášť.