Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Kuřecí prsa s gratinovanými bramborami s camembertem

Kuřecí maso a gratinované brambory se sýrem - touto kombinací nemůžete nic zkazit. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Gratinované brambory

  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • 400 g brambor
  • 1 × camembert Chêne d'argent

Kuřecí prsa

  • 4 × kuřecí prsa Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 8 × plátků anglické slaniny Pikok
  • rostlinný olej Promienna

Zelenina

  • 120 g mrkve
  • 120 g řapíkatého celeru
  • 120 g brokolice
  • 0,5 × cibule
  • olivový olej Biotrend
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • špejle
  • zapékací mísa

POSTUP

Gratinované brambory

V hrnci smícháme smetanu, 2 najemno nakrájené stroužky česneku a 4 najemno nasekané větvičky tymiánu a dle chuti osolíme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na rovnoměrně silné plátky, vložíme do hrnce a vaříme do poloměkka a do zhoustnutí smetany. Brambory přendáme do zapékací mísy, část smetany ponecháme v hrnci. Na brambory poklademe na plátky nakrájený camembert a přelijeme odloženou smetanou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 30-35 minut do změknutí brambor.

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa z obou stran osolíme a opepříme a zabalíme do dvou plátků slaniny, které k masu přichytíme špejlí. Maso opékáme zprudka z obou stran v pánvi na rozpáleném rostlinném oleji. Kuřecí prsa otočíme a přidáme asi 4 větvičky tymiánu. Po opečení přendáme na pekáč. Přelijeme výpekem z pánve a dopečeme spolu s bramborami v troubě na 160 °C asi 10 minut (dle velikosti masa).

Zelenina

Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a brokolici nakrájíme na různé tvary a krátce blanšírujeme (krátce povaříme v osolené vodě). Cibuli nakrájíme na půlkolečka, 2 stroužky česneku na plátky a orestujeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a krátce restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme brokolici a promícháme. Krátce restujeme a dochutíme najemno nakrájenou bazalkou.

Servírování

Na talíř servírujeme nejprve zeleninu, na kterou položíme kuřecí maso zbavené špejle, dozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem. Gratinované brambory podáváme zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU