Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Kuřecí prsa s brynzovou náplní

Připravte si kuřecí prsa s bryndzovou náplní podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 1 kg brambor
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 250 g bryndzy Pilos
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g plátků schwarzwaldské šunky Dulano nebo anglické slaniny Pikok
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • šťouchadlo na brambory
  • palička na maso
  • potravinová fólie

POSTUP

Šťouchané brambory s cibulkou

Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme dozlatova osmažené bílé části lahůdkové cibulky a rozšťoucháme. Podle potřeby dosolíme.

Kuřecí prsa plněné bryndzou

Bryndzu smícháme s nasekanou pažitkou, trochu osolíme a opepříme.

Kuřecí prsa očistíme, rozřežeme tak, aby vznikly tenké plátky a pod fólií naklepeme. Osolíme, opepříme, na každý položíme plátky šunky nebo slaniny a přidáme lžíci bryndzové náplně. Přeložíme tak, aby vznikly kapsy, které opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Poté vložíme ještě na 5 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Do výpeku přidáme lžíci másla a trochu citronové šťávy, čímž jednoduše vytvoříme omáčku.

Servírování

Kuřecí prsa plněná bryndzou podáváme se šťouchanými bramborami, přelijeme omáčkou a dozdobíme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.