Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a sušenými rajčaty

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si kuřecí prsa s aromatickou náplní a bramborovým pyré.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4× kuřecí prsní řízky Čerstvá porce
  • 100 g čerstvého krájeného kozího sýra Chene d´Argent
  • 100 g sušených rajčat ve slunečnicovém a olivovém oleji Baresa
  • čerstvá bazalka
  • rostlinný olej Promienna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 400 g brambor
  • 100 g pórku
  • 100 ml čerstvého mléka 3,5 % Pilos
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • cherry rajčata
  • zapékací mísa
  • špejle nebo párátka
  • šťouchadlo na brambory

POSTUP

Kuřecí prsa očistíme a nařízneme tak, abychom je mohli plnit. Z kozího sýra, sušených rajčat a lístků bazalky připravíme malé balíčky, které vložíme do kapsy v kuřecích prsou. Dobře uzavřeme, otvor spíchneme špejlí nebo párátkem, osolíme a opepříme. V pánvi s rozehřátým rostlinným olejem kuřecí prsa opečeme. Do pánve můžeme přidat stonky bazalky. Přendáme i s výpekem do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 180 °C 8 – 10 minut.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, vrátíme zpět do hrnce a rozšťoucháme. Přidáme pórek nakrájený na nudličky (použijeme jemnější vnitřní části pórku) a zamícháme. Přilijeme mléko, osolíme, přilijeme olivový olej a nakonec přidáme nakrájené lístky bazalky.

V menší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme cherry rajčata nakrájená na poloviny. Osolíme, opepříme a můžeme přidat také zbylé lístky nebo stonky bazalky.

Z pečených prsou odstraníme špejle a rozkrojíme. Podáváme se šťouchaným bramborem a opečenými cherry rajčaty ozdobené snítkou bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU