Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si kuřecí prsa plněná sýrem camembert, špenátem a ořechy podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 117 kJ / 745 kcal
Bílkoviny
72,60 g
Tuky
37,70 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
28,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nařízneme, abychom získali plátky. Každý plátek osolíme, opepříme a naplníme listy špenátu (pár listů odložíme do salátu), kouskem camembertu a vlašskými ořechy, které jsme nasucho opražili v pánvi. Naplněné kuřecí plátky uzavřeme a každý obalíme ve 2 plátcích prosciutta. Pokud by se závitky rozpadaly, můžeme sepnout párátky. Takto připravené maso opečeme na mírném ohni v grilovací pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Poté přendáme na plech a dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut.
02.Bagetu nakrájíme na tenčí plátky, rozložíme vedle sebe na plech a zlehka pokapeme olivovým olejem. Vedle poklademe zbylé plátky prosciutta a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C do křupava.
03.Mezitím připravíme zeleninu. Omytý a osušený ledový salát a ředkvičky nakrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy, přidáme červenou cibuli nakrájenou na tenké nudličky, černé olivy, které rukama rozdělíme na menší kousky, pálivou papričku nakrájenou na kolečka a lístky špenátu. Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme na menší kousky nalámané upečené bagetky a prosciutto, které nakrájíme, a zlehka promícháme.
04.V misce smícháme kysanou smetanu, citronovou šťávu, nasekanou bazalku nebo mátu, sůl a pepř.
05.Na talíř naservírujeme porci salátu a plněná kuřecí prsa nakrájená na silnější plátky. Pokapeme smetanovým dresinkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT