Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí prsa plněná camembertem, špenátem a ořechy

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si kuřecí prsa plněná sýrem camembert, špenátem a ořechy podle receptu Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí prsní řízky Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g francouzského camembertu classic Chene d´argent
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 12 × plátků prosciutta
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × francouzské bagety
  • 0,5 × hlávky ledového salátu
  • 0,5 × svazku ředkviček
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst černých oliv Baresa
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × citron
  • 150 g kysané smetany Pilos
  • čerstvá bazalka nebo máta
  • grilovací pánev
  • párátka pečicí plech

POSTUP

Plněná kuřecí prsa

Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nařízneme, abychom získali plátky. Každý plátek osolíme, opepříme a naplníme listy špenátu (pár listů odložíme do salátu), kouskem camembertu a vlašskými ořechy, které jsme nasucho opražili v pánvi. Naplněné kuřecí plátky uzavřeme a každý obalíme ve 2 plátcích prosciutta. Pokud by se závitky rozpadaly, můžeme sepnout párátky. Takto připravené maso opečeme na mírném ohni v grilovací pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Poté přendáme na plech a dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut.

Salát s křupavým prosciuttem a bagetkou

Bagetu nakrájíme na tenčí plátky, rozložíme vedle sebe na plech a zlehka pokapeme olivovým olejem. Vedle poklademe zbylé plátky prosciutta a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C do křupava.

Mezitím připravíme zeleninu. Omytý a osušený ledový salát a ředkvičky nakrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy, přidáme červenou cibuli nakrájenou na tenké nudličky, černé olivy, které rukama rozdělíme na menší kousky, pálivou papričku nakrájenou na kolečka a lístky špenátu. Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme na menší kousky nalámané upečené bagetky a prosciutto, které nakrájíme, a zlehka promícháme.

Smetanový dresink

V misce smícháme kysanou smetanu, citronovou šťávu, nasekanou bazalku nebo mátu, sůl a pepř.

Servírování

Na talíř naservírujeme porci salátu a plněná kuřecí prsa nakrájená na silnější plátky. Pokapeme smetanovým dresinkem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.