Kuřecí prsa plněná camembertem, špenátem a ořechy

play Přehrát video recept
Kuřecí prsa plněná camembertem, špenátem a ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si kuřecí prsa plněná sýrem camembert, špenátem a ořechy podle receptu Marcela Ihnačáka.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí prsní řízky Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g francouzského camembertu classic Chene d´argent
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 12 × plátků prosciutta
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × francouzské bagety
  • 0,5 × hlávky ledového salátu
  • 0,5 × svazku ředkviček
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst černých oliv Baresa
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × citron
  • 150 g kysané smetany Pilos
  • čerstvá bazalka nebo máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 117 kJ / 745 kcal

Bílkoviny

72,60 g

Tuky

37,70 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

28,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Plněná kuřecí prsa

01.Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nařízneme, abychom získali plátky. Každý plátek osolíme, opepříme a naplníme listy špenátu (pár listů odložíme do salátu), kouskem camembertu a vlašskými ořechy, které jsme nasucho opražili v pánvi. Naplněné kuřecí plátky uzavřeme a každý obalíme ve 2 plátcích prosciutta. Pokud by se závitky rozpadaly, můžeme sepnout párátky. Takto připravené maso opečeme na mírném ohni v grilovací pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Poté přendáme na plech a dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut.

Salát s křupavým prosciuttem a bagetkou

02.Bagetu nakrájíme na tenčí plátky, rozložíme vedle sebe na plech a zlehka pokapeme olivovým olejem. Vedle poklademe zbylé plátky prosciutta a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C do křupava.

03.Mezitím připravíme zeleninu. Omytý a osušený ledový salát a ředkvičky nakrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy, přidáme červenou cibuli nakrájenou na tenké nudličky, černé olivy, které rukama rozdělíme na menší kousky, pálivou papričku nakrájenou na kolečka a lístky špenátu. Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme na menší kousky nalámané upečené bagetky a prosciutto, které nakrájíme, a zlehka promícháme.

Smetanový dresink

04.V misce smícháme kysanou smetanu, citronovou šťávu, nasekanou bazalku nebo mátu, sůl a pepř.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme porci salátu a plněná kuřecí prsa nakrájená na silnější plátky. Pokapeme smetanovým dresinkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo