Marcel Ihnačák
Doba přípravy35 min.

Kuřecí prsa na špejli s barevným salátem

Připravte si oblíbené špízy a podávejte je s barevným salátem. Recept na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Špízy

  • 4 kuřecí prsní řízky Čerstvá porce
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citron
  • 1 káv. lžič. sladké mleté papriky Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 1 cuketa
  • 2 větší mrkve

Salát

  • 2 červené papriky
  • 1 ledový salát
  • 12 cherry rajčátek
  • 2 hrsti zelených oliv Baresa
  • hrst čerstvé bazalky

POSTUP

Marináda

Do menší misky nastrouháme 1 stroužek česneku a kůru z 1/2 citronu, který jsme předtím zblanšírovali (spařili vroucí vodou). Přidáme mletou červenou papriku a olivový olej, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Špízy

Kuřecí prsa nakrájíme podélně na ploché řízečky a přes fólii lehce naklepeme. Maso potřeme připravenou marinádou a nakrájíme na dlouhé tenké proužky. Proužky posypeme trochou čerstvého tymiánu a necháme odstát, aby se chutě propojily. Mezitím omytou cuketu škrabkou nakrájíme na dlouhé tenké pásky. Stejným způsobem nakrájíme očištěnou a omytou mrkev.

Na každý proužek masa položíme pásek cukety a mrkve, osolíme a opepřímee. Proužky masa se zeleninou napichujeme na špejle ve tvaru vlnovky. Špízy opékáme na rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Nakonec špízy v pánvi pokapeme šťávou z 1/2 citronu.

Salát

Červenou papriku a ledový salát nakrájíme na kostky, cherry rajčátka na čtvrtky, zelené olivy překrojíme na poloviny a bazalku na větší kousky. Zeleninu přendáme do větší mísy, pokapeme šťávou z 1/2 citronu a trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

Servírování

Na talíř servírujeme nejdřív zeleninový salát a poté opečené kuřecí špízy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU