Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Kuřecí kung-pao

Víte, jak se dělá opravdové kung-pao? Protože čína nejsou jen kuřecí prsa smíchaná se sójovkou, přichystal šéfkuchař Roman Paulus klasický retro recept na kuře kung-pao.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g masa z kuřecích stehen Řezníkova čerstvá porce
  • 2 vejce „M“ (bílky)
  • 100 ml sójové omáčky
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 polév. lž. bramborového škrobu Castello
  • řepkový olej Vita D'or
  • 2 polév. lž. sekaného zázvoru
  • 2 polév. lž. sekané pálivé papričky
  • 2 polév. lž. drceného česneku
  • hrst pórku
  • 1 káv. lžič. krupicového cukru Castello
  • hrst solených pražených arašídů Alesto
  • červené papriky na ozdobu
  • 200 g jasmínové rýže Golden Sun
  • 1 lahůdková cibulka
  • wok pánev
  • kovové sítko

POSTUP

Kuřecí stehna vykostíme a zbavíme kůže.

Tip: Video o vykosťování kuřecího stehna najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Drůbeží maso nakrájíme na kostky, přidáme bílky, lžíci sójové omáčky, opepříme a smícháme se 3 lžícemi škrobu. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny v lednici.

Poté smažíme jednotlivé kousky do křupava ve wok pánvi s asi 2 cm oleje, maso scedíme a na části zbylého oleje restujeme nadrobno nakrájený zázvor, pálivou papričku a česnek. Po chvilce přidáme pórek nakrájený na nudličky, trochu cukru a necháme zkaramelizovat. Přisypeme arašídy, po chvilce i osmažené kuřecí maso a ochutíme sójovou omáčkou. Necháme krátce restovat a zahustíme trochou vody s rozmíchaným zbylým škrobem.

Ozdobíme nudličkami červené papriky a podáváme s jasmínovou rýží uvařenou podle návodu a ozdobenou nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU