Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí stehna vykostíme a zbavíme kůže.
Tip: Video o vykosťování kuřecího stehna najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Drůbeží maso nakrájíme na kostky, přidáme bílky, lžíci sójové omáčky, opepříme a smícháme se 3 lžícemi škrobu. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny v lednici.
Poté smažíme jednotlivé kousky do křupava ve wok pánvi s asi 2 cm oleje, maso scedíme a na části zbylého oleje restujeme nadrobno nakrájený zázvor, pálivou papričku a česnek. Po chvilce přidáme pórek nakrájený na nudličky, trochu cukru a necháme zkaramelizovat. Přisypeme arašídy, po chvilce i osmažené kuřecí maso a ochutíme sójovou omáčkou. Necháme krátce restovat a zahustíme trochou vody s rozmíchaným zbylým škrobem.
Ozdobíme nudličkami červené papriky a podáváme s jasmínovou rýží uvařenou podle návodu a ozdobenou nasekanou lahůdkovou cibulkou.