Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť na klasiku z drůbežího masa, ale zároveň byste rádi vyzkoušeli něco nového? V takovém případě připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept přímo pro vás! Naučíte se připravovat skvělou marinádu na kuřecí křídla z rajčatového protlaku, medu a hořčice i to, jak zkombinovat papriku, okurku a řapíkatý celer v jeden skvělý zeleninový salát.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 210 kJ / 1 006 kcal
Bílkoviny
70,30 g
Tuky
52,70 g
Vláknina
12,00 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
67,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V misce připravíme marinádu smícháním rajčatového protlaku, hořčice, medu, pálivé papriky, citronové šťávy, soli, koření a olivového oleje. Umytá a osušená kuřecí prsa přelijeme marinádou, promícháme a marinujeme v lednici aspoň 20 minut.
02.Potom křídla přendáme na plech nebo do zapékací mísy, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut do křupava.
03.Papriky zbavíme semínek. očištěnou okurku podélně překrojíme a pomocí lžičky vydlabeme semínka. V misce smícháme papriky, okurku a řapíky celeru nakrájené na menší kousky, cherry rajčátka na poloviny a kousky oliv. Ochutíme solí, pepřem a najemno nakrájenou bazalkou. Pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zlehka promícháme.
04.Kuřecí křídla podáváme s lehkým zeleninovým salátem a na oleji z obou stran opečeným chlebem či jiným pečivem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT