Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Kuřecí křídla se zeleninovým salátem

Máte chuť na klasiku z drůbežího masa, ale zároveň byste rádi vyzkoušeli něco nového? V takovém případě připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept přímo pro vás! Naučíte se připravovat skvělou marinádu na kuřecí křídla z rajčatového protlaku, medu a hořčice i to, jak zkombinovat papriku, okurku a řapíkatý celer v jeden skvělý zeleninový salát.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Marinovaná křídla

  • 1 kg kuřecích křídel Řezníkova čerstvá porce
  • 1 polév. lž. rajčatového protlaku Kania
  • 2 polév. lž. plnotučné hořčice Kania
  • 1 polév. lž. medu
  • 1 káv. lžič. mleté pálivé papriky Kania
  • ½ citronu (šťáva)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna

Salát

  • 2 červené špičaté papriky
  • 1 okurka
  • 4 řapíky celeru
  • 200 g cherry rajčátek
  • 100 g zelených oliv bez pecek Baresa
  • čerstvá bazalka
  • ½ citronu (šťáva)

Servírování

  • 1 chléb nebo jiné pečivo
  • metlička
  • zapékací mísa nebo plech

POSTUP

Marinovaná křídla:

V misce připravíme marinádu smícháním rajčatového protlaku, hořčice, medu, pálivé papriky, citronové šťávy, soli, koření a olivového oleje. Umytá a osušená kuřecí prsa přelijeme marinádou, promícháme a marinujeme v lednici aspoň 20 minut.

Potom křídla přendáme na plech nebo do zapékací mísy, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut do křupava.

Salát:

Papriky zbavíme semínek. očištěnou okurku podélně překrojíme a pomocí lžičky vydlabeme semínka. V misce smícháme papriky, okurku a řapíky celeru nakrájené na menší kousky, cherry rajčátka na poloviny a kousky oliv. Ochutíme solí, pepřem a najemno nakrájenou bazalkou. Pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zlehka promícháme.  

Servírování:

Kuřecí křídla podáváme s lehkým zeleninovým salátem a na oleji z obou stran opečeným chlebem či jiným pečivem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU