Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí křídla pečená s dýní a brusinkami

Kuřecí křidélka se dají připravit na hromadu způsobů, ale tento patří mezi ty nejzajímavější. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás naučí namíchat skvělou marinádu na kuřecí křídla z rybízového džemu, medu, bílého vína a sušených brusinek. Sladká marináda pomůže dodat křidélkům tu nejkřupavější kůžičku, na které si pochutnáte i s přílohou v podobě pečené dýně s červenou cibulí. Zatímco se bude vše dohromady péct, stihnete si namíchat i jednoduchý jogurtový dip s osvěžující mátou a citronovou šťávou.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Křídla s dýní

  • 1,5 kg máslová dýně
  • 2× červená cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 kg kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
  • 4 lžíce rybízový džem Maribel
  • 200 ml bílé suché víno Soave
  • 1 lžíce med
  • 1 hrst sušené brusinky Alesto

Dresink

  • 250 g bílý smetanový jogurt Pilos
  • 1 lžíce med
  • 0,5× citron (šťáva)
  • 1 hrst čerstvá máta

POSTUP

Dýni přepůlíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Dýni s cibulí vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, polijeme olejem a zlehka promícháme. 

Do druhé mísy dáme džem, přilijeme víno a olej, osolíme, opepříme, osladíme lžící medu a brusinkami. Promícháme a do marinády vložíme osolená a opepřená kuřecí křídla.

Na plech vystlaný pečicím papírem rozložíme nejprve dýni s cibulí a navrch přidáme marinovaná kuřecí křídla. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut.

Když se křídla pečou, připravíme dresink. Do mísy dáme jogurt, osolíme, opepříme, přidáme lžíci medu, šťávu z citronu a nasekanou mátu bez stonků. 

Pečená kuřecí křídla servírujeme s dýní a jogurtovou zálivkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU