Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí křidélka s česnekem a rajčatovým čatní

V tomto receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se naučíte připravit výborná kuřecí křídla marinovaná v bylinkách, citronové kůře a česneku. A zatímco budou naložená v marinádě odpočívat v lednici, budete mít spoustu času připravit rajčatové čatní, se kterým si na nich pochutnáte. Na to potřebujete šalotku jako základ, sušená i čerstvá rajčátka, rozinky a trochu bílého vína na chuť. Pak už stačí jen upéct samotná křídla a společně s čatní je podávat s lehkým rukolovým salátem a rozpečenou bagetkou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí křidélka:

  • 1 kg kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvý tymián
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × citron (kůra)

Čatní:

  • 2 × šalotka
  • 1 × stroužek česnek
  • 500 g cherry rajčata (mix barev)
  • 1 × hrst rozinky Alesto
  • 100 g sušená rajčata v oleji Italiamo
  • 100 ml bílé suché víno

Servírování:

  • 2 × ciabatta (případně bezlepková)
  • čerstvá rukola
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Kuřecí křidélka:

Kuřecí křídla marinujeme v misce s olejem, solí, pepřem, nasekaným tymiánem, česnekem a nastrouhanou citronovou kůrou. Důkladně promícháme, aby byla křídla rovnoměrně ochucená. Marinované maso necháme odpočinout v lednici minimálně 20 minut. 

Následně křídla rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 30–40 minut.

Čatní: 

Nadrobno nasekanou šalotku orestujeme v hrnci s rozehřátým olejem. Po chvíli přidáme 1 stroužek česneku, nakrájená cherry rajčata a rozinky. Ochutíme solí a pepřem. Přihodíme nakrájená sušená rajčata, podlijeme vínem, promícháme a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Hrnec zakryjeme, stáhneme teplotu a čatní dusíme asi 30 minut.

Servírování:

Ciabatty nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem dokřupava. 

Umytou a osušenou rukolu v misce promícháme se šťávou z citronu, olejem, solí a pepřem.

Kuřecí křidélka servírujeme s rajčatovým čatní, opečenými pečivem a rukolovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.