Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
V tomto receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se naučíte připravit výborná kuřecí křídla marinovaná v bylinkách, citronové kůře a česneku. A zatímco budou naložená v marinádě odpočívat v lednici, budete mít spoustu času připravit rajčatové čatní, se kterým si na nich pochutnáte. Na to potřebujete šalotku jako základ, sušená i čerstvá rajčátka, rozinky a trochu bílého vína na chuť. Pak už stačí jen upéct samotná křídla a společně s čatní je podávat s lehkým rukolovým salátem a rozpečenou bagetkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 552 kJ / 849 kcal
Bílkoviny
56,80 g
Tuky
45,00 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
48,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí křídla marinujeme v misce s olejem, solí, pepřem, nasekaným tymiánem, česnekem a nastrouhanou citronovou kůrou. Důkladně promícháme, aby byla křídla rovnoměrně ochucená. Marinované maso necháme odpočinout v lednici minimálně 20 minut.
02.Následně křídla rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 30–40 minut.
03.Nadrobno nasekanou šalotku orestujeme v hrnci s rozehřátým olejem. Po chvíli přidáme 1 stroužek česneku, nakrájená cherry rajčata a rozinky. Ochutíme solí a pepřem. Přihodíme nakrájená sušená rajčata, podlijeme vínem, promícháme a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Hrnec zakryjeme, stáhneme teplotu a čatní dusíme asi 30 minut.
04.Ciabatty nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem dokřupava.
05.Umytou a osušenou rukolu v misce promícháme se šťávou z citronu, olejem, solí a pepřem.
06.Kuřecí křidélka servírujeme s rajčatovým čatní, opečenými pečivem a rukolovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT