Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Chřest očistíme pomocí škrabky do ⅔ (hlavičky neloupeme). Odřežeme dřevnaté konce (asi 2 cm) a omyjeme. Z pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme na kolečka. Ředkvičky nakrájíme na menší kousky, lahůdkovou cibulku a chřest na kousky dlouhé asi 3 cm. Všechny druhy zeleniny vložíme do rozehřáté pánve s olivovým olejem, osolíme, opepříme a restujeme, až zelenina trochu změkne. Chvíli před dokončením přidáme 1 lžíci másla. Před podáváním pokapeme citronovou šťávou.
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Játra očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Postupně přidáme kousky kuřecího masa, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme do pánve játra, kostičky slaniny, oregano a 1 lžíci másla. Když jsou játra i maso orestované dozlatova, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Počkáme, až se odpaří alkohol a stáhneme z ohně.
Na talíř naservírujeme porci restované zeleniny a na ní kousky kuřecího masa s játry a slaninou.