Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na suché pánvi krátce orestujeme ořechy.
Játra očistíme, překrojíme a opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené dvě hrušky, nadrobno nasekané tři stroužky česneku a bílé části lahůdkové cibulky. Promícháme a restujeme do zlatova.
Mezitím opečené ořechy přendáme do misky a do pánve nalijeme olej, na kterém opečeme krajíce pečiva.
Orestovaná játra ochutíme tymiánem, podlijeme vínem a chvíli povaříme, dokud se z nich neodpaří alkohol. Potom přidáme máslo, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
Tip: Játra solíme až před dovařením, aby neztvrdla.
Opečené krajíce zlehka potřeme stroužkem česneku.
V misce smícháme umytý salát, orestované podrcené ořechy, nakrájenou čerstvou hrušku a nasekané zelené časti lahůdkové cibulky. Ochutíme olejem, solí, kořením a citronovou šťávou.
Na opečené krajíce rozvrstvíme restovaná játra a přelijeme výpekem. Servírujeme s hruškovým salátem.