Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Fazole namočíme na celou noc do vody. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka, scedíme a necháme okapat.
Omytý a očištěný celer a mrkev nakrájíme na stejně velké hranolky a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme v hrnci s mrkví a řapíkatým celerem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nahrubo nasekané lístky šalvěje a opékáme, maso zezlátne. Podlijeme teplým vývarem, přidáme uvařené scezené fazole a smetanu a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 20 minut doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
Bagety nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Zlehka potřeme česnekem a máslem.
Frikasé servírujeme v hlubokém talíři a podáváme s dokřupava opečenou bagetou.