Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu. Podlijeme trochou vody a na každou část položíme kousek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut.
Omyté a očištěné žampiony nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje dozlatova. Po orestování žampionů přidáme kousek másla a najemno nakrájenou cibuli a česnek. Podlijeme brandy (můžeme i flambovat) a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme vývarem a smetanou. Vaříme, až omáčka začne houstnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Do středu mělkého talíře naservírujeme žampionovou omáčku, na ni kousky kuřecích čtvrtek a růžičky brokolice, které jsme vařili ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Jako příloha je vhodná dušená rýže.