Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou

Podívejte se, jak si můžete připravit chutné kuře se žampionovou omáčkou podle Romana Pauluse. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí zadní čtvrtky Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 100 ml vody
  • 100 g másla Pilos
  • 400 g žampionů
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 ml brandy (lze i Goldbrand 30% Alliance)
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • čerstvá petrželka
  • 1 × brokolice
  • zapékací mísa
  • pánev

POSTUP

Kuřecí čtvrtky

Omyté a osušené kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu. Podlijeme trochou vody a na každou část položíme kousek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut.

Žampionová omáčka

Omyté a očištěné žampiony nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje dozlatova. Po orestování žampionů přidáme kousek másla a najemno nakrájenou cibuli a česnek. Podlijeme brandy (můžeme i flambovat) a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme vývarem a smetanou. Vaříme, až omáčka začne houstnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Servírování

Do středu mělkého talíře naservírujeme žampionovou omáčku, na ni kousky kuřecích čtvrtek a růžičky brokolice, které jsme vařili ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.