Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kuře špikované šunkou a česnekem

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na chutné kuře špikované sušenou šunkou a česnekem. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 chlazené kuře Čerstvá porce
  • 50 g šunky sušené vzduchem Dulano selection
  • 6 × stroužků česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 300 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × lilky
  • 1 × cibule
  • 2 × konzervy krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 1 × citrón
  • plech nebo zapékací mísa
  • sítko

POSTUP

Špikované kuře

Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší části. Nejdříve odstraníme zádovou část. Kuře rozdělíme na polovinu, odřízneme stehna, která ponecháme vcelku. Prsa s křídly rozdělíme na poloviny. Sušenou šunku natrháme na menší kousky, 3 stroužky česneku nakrájíme na plátky. Plátky sušené šunky a česneku vložíme pod kůži kuřecích částí (není potřeba připevňovat). Přeložíme na plech nebo do zapékací mísy. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Podlijeme vínem a posypeme nahrubo nastříhaným rozmarýnem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 45 minut.

Dušený lilek s rajčaty

Omytý lilek nakrájíme na větší kostky. Přendáme do sítka, důkladně osolíme a necháme asi 5 minut odstát, poté opláchneme studenou vodou a osušíme. Cibuli a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi na olivovém oleji. Jakmle jsou orestované dozlatova, přidáme osušený lilek. Opepříme, podle potřeby přidáme olivový olej a lilek restujeme dozlatova. Podlijeme rajčaty z konzervy a 50 ml vína. Promícháme a dusíme na mírném ohni 10–15 minut. Na konec přidáme nahrubo nasekanou bazalku.

Rukolový salát

Omytou a osušenou rukolu ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem a solí a zlehka promícháme.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme dušené maso s lilkem a rajčatovou omáčkou, vedle položíme kousek špikovaného kuřete a dozdobíme rukolovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU