Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na dokonalé kuřecí maso s olivami a rajčaty. Najdete ho v Kuchyni Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 352 kJ / 562 kcal
Bílkoviny
41,70 g
Tuky
33,80 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
10,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší části. Nejdříve odstraníme zádovou část. Kuře rozdělíme na polovinu, odřízneme stehna, která rozdělíme na půl. Spodní část stehna pod kloubem nařízneme. Prsa s křídly rozřízneme taktéž na poloviny. Ořezy a kostru použijeme na vývar. Připravené maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi na troše rozehřátého oleje. Maso přendáme do mísy a do stejné pánve (na výpeku, bez přidaného oleje) orestujeme na plátky nakrájený česnek a trochu tymiánu. Rajčata oloupeme, nakrájíme na větší kousky, přidáme do pánve, osolíme a opepříme.
02.Tip: V Kulinářské akademii Lidlu se můžete podívat, jak správně loupat rajčata.
03.Podlijeme vínem, maso vrátíme do pánve a podlijeme vývarem. Nakonec přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata a dusíme 30-40 minut pod pokličkou. Těsně před podáváním přidáme celé olivy, na nudličky nasekanou bazalku a pár kapek oleje.
04.Kuře podáváme v pánvi dozdobené celými lístky bazalky. Jako příloha je vhodná opečená bageta s česnekem nebo rozmarýnové brambory.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT