Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Stroužky česneku prolisujeme do misky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, větší množství olivového oleje a nasekané lístky šalvěje a důkladně promícháme.
Tip: Místo šalvěje můžeme použít rozmarýn nebo tymián.
Z omytého a osušeného kuřete odstraníme hřbetní kost a rozdělíme na menší kousky. Osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran marinádou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 – 20 minut.
Mezitím připravíme zeleninu. Neoloupané brambory nakrájíme na měsíčky a papriky na větší kousky. Zeleninu přendáme do mísy, přidáme olivy, olivový olej, osolíme a opepříme.
Po 20 minutách rozprostřeme zeleninu na plech k předpečenému kuřeti. Podlijeme vínem, přidáme plátky másla a pečeme dále při stejné teplotě doměkka.
Na talíř naservírujeme pečenou zeleninu, kousek kuřete a posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.