Kuře na víně
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte skvělý recept Romana Pauluse na kuře na víně. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí zadní čtvrtky Čerstvá porce
  • 700 ml červeného vína Bordeaux
  • divoké koření (3 bobkové listy Mikado, 5 kuliček černého pepře Mikado, 5 kuliček nového koření Mikado)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna
  • 300 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 2 × cibule
  • 1 × lžička rajčatového protlaku Mikado
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 × lžíce francouzského másla na zahuštění (máslo + hladká mouka 1:1)
  • 100 g kostiček slaniny Dulano
  • 100 g žampionů
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 284 kJ / 1 024 kcal

Bílkoviny

59,60 g

Tuky

64,50 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

21,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí čtvrtky na víně

01.Kuřecí čtvrtky očistíme a stehna rozkrojíme na 2 kusy. Část stehenní kosti pod kloubem dokola nakrojíme, aby se maso lépe oddělilo. Naporcované kousky naložíme do červeného vína s divokým kořením a necháme marinovat přes noc. Marinované maso osušíme na papírové utěrce a víno přecedíme přes sítko do hrnce. Osušené maso osolíme, opepříme a restujeme v hrnci na rozpáleném oleji z obou stran. Když se maso zbarví, vyjmeme z hrnce a do výpeku vložíme očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a pomalu restujeme dozlatova, nakonec vmícháme lžičku protlaku. Směs důkladně promícháme, přelijeme červeným vínem a necháme povařit. Přidáme lehce rozdrcené divoké koření zabalené v plátýnku, osolíme a po chvíli vaření podlijeme vývarem. Přivedeme k varu, orestované kousky kuřete vložíme zpět do základu, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plamenu doměkka (asi 30 minut). Po změknutí vyndáme kousky kuřete ze základu, do kterého přidáme francouzské máslo a dobře zamícháme. Naříznuté klouby očistíme od chrupavek, které vložíme zpět do omáčky. Omáčku necháme chvíli povařit a poté přecedíme přes sítko. Do scezené omáčky vložíme zpět kousky kuřete a dál vaříme, aby se s omáčkou spojily.

Na dokončení

02.V pánvi orestujeme na troše oleje kostičky slaniny dokřupava, přidáme na kousky nakrájené omyté žampiony a nakonec lahůdkovou cibulku nasekanou na kolečka.

Servírování

03.Kuřecí čtvrtky servírujeme v hlubokém talíři přelité omáčkou a posypané opečenou slaninou s žampiony a lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se k pokrmu perfektně hodí například bramborové šišky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo