Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Kuře na cibuli s rozpečenou sýrovou bagetou

Dokážete si představit hutné a syté jídlo inspirované francouzskou cibulačkou? Šéfkuchař Roman Paulus přesně takové připravil. V jeho receptu se dozvíte, jak nejlépe připravit kuřecí prsa na pečení v troubě, a hlavně to, jak uvařit výborné cibulové ragú ve francouzském stylu. Zatímco cibulové omáčce dodá chuť hlavně brandy a červené víno, opečené bagetky, které se podávají jako příloha, skvěle dochutí švýcarský sýr le Gruyére. Ten, pokud chcete, můžete nahradit jiným výrazným sýrem. K francouzské kuchyni se třeba skvěle hodí i italská gorgonzola.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g kuřecích prsních řízků XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 × lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × lžíce rostlinného oleje Vita D'or
  • 1 kg cibule
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 8 × plátků francouzské bagety
  • 200 g sýru Gruyére Milbona Select
  • 1 × lžíce krupicového cukru Belbake
  • 100 ml brandy 
  • 100 ml červeného vína Bordeaux
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • sekaná listová petržel

POSTUP

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, ochutíme sekanými čerstvými bylinkami a zprudka opečeme v pánvi s olivovým olejem. Když maso otočíme, přidáme lžíci másla.

Přendáme do zapékací misky, přelijeme výpekem a dopečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme rostlinný olej se lžící másla a osolenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme celé bobkové listy, cukr a necháme zkaramelizovat. Připravíme si brandy a zapálíme špejli. Hned, jakmile vlijeme brandy do hrnce, zapálíme ji špejlí a flambujeme. Poté zalijeme vínem a po chvilce vývarem. Vaříme 5-10 minut, aby konzistence připomínala dušené zelí.

Bagety nakrájíme na servírovací velikost, zasypeme nastrouhaným sýrem a v rozpálené troubě necháme zapéct dozlatova.

Servírujeme kuřecí prso podávané na cibulové omáčce, přelité výpekem a posypané sekanou listovou petrželí. Přiložíme rozpečené bagety se sýrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.