Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, ochutíme sekanými čerstvými bylinkami a zprudka opečeme v pánvi s olivovým olejem. Když maso otočíme, přidáme lžíci másla.
Přendáme do zapékací misky, přelijeme výpekem a dopečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme rostlinný olej se lžící másla a osolenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme celé bobkové listy, cukr a necháme zkaramelizovat. Připravíme si brandy a zapálíme špejli. Hned, jakmile vlijeme brandy do hrnce, zapálíme ji špejlí a flambujeme. Poté zalijeme vínem a po chvilce vývarem. Vaříme 5-10 minut, aby konzistence připomínala dušené zelí.
Bagety nakrájíme na servírovací velikost, zasypeme nastrouhaným sýrem a v rozpálené troubě necháme zapéct dozlatova.
Servírujeme kuřecí prso podávané na cibulové omáčce, přelité výpekem a posypané sekanou listovou petrželí. Přiložíme rozpečené bagety se sýrem.