Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytá krůtí stehna vložíme do hrnce se studenou vodu, přidáme celé očištěné mrkve a petržele a 3 stonky řapíkatého celeru. Ochutíme kuličkami nového koření a pepře, osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme hrst tymiánu a vaříme na mírném plameni doměkka podle velikosti stehen (2 - 2,5 hodiny). Pokud je zelenina uvařená dříve, vyndáme ji.
Předem namočenou čočku propláchneme a uvaříme s celým pepřem, novým kořením a bobkovými listy do poloměkka. Asi 2 minuty před dokončením přidáme červenou čočku. Po dovaření scedíme a necháme okapat.
Bílé části lahůdkové cibulky, zbylý řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme pálivou papričku nakrájenou nadrobno a uvařenou mrkev a petržel nakrájené na menší kousky. Vmícháme uvařenou čočku, přilijeme trochu vývaru, dochutíme vinným octem a posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Hrst tymiánu nasekáme nadrobno, vložíme do hmoždíře, za stálého míchání postupně přiléváme olivový olej, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Na talíř naservírujeme čočkový salát, přidáme uvařené krůtí maso a celé jídlo pokapeme tymiánovým olejem.