Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Krůtí soté z kotlíku se zeleninou a rýží

V kotlíku nemusíte vařit jen guláš – hodí se i na plno dalších věcí. To dokazuje i šéfkuchař Marcel Ihnačák se svým receptem na krůtí soté v kotlíku. Na jeho základ budete potřebovat spoustu čerstvé zeleniny v čele s mrkví, řapíkatým celerem a lahůdkovou cibulkou, ale také další suroviny, které celému jídlu dodají lehký asijský nádech – zázvor, česnek a sójovou omáčku. Na závěr se vám bude hodit (samozřejmě kromě krůtího masa) ještě mladý špenát a jasmínová rýže na podávání.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 7 × mrkev
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 7 × řapík celeru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × svazek lahůdková cibulka
  • 2 × lžíce zázvor
  • 8 × stroužek česnek
  • 1 kg krůtí prsa (nudličky) Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce med
  • 50 ml sójová omáčka
  • 3 × limetka (šťáva)
  • voda
  • 125 g másla Pilos
  • 100 g baby špenát
  • čerstvý koriandr
  • 500 g jasmínová rýže Golden Sun

POSTUP

V kotlíku rozehřejeme olej. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na hrubší kousky, které přidáme do kotlíku a orestujeme. Přihodíme na kolečka nakrájené bílé časti lahůdkové cibulky a proužky krůtího masa. Osolíme, opepříme, promícháme, podle potřeby přilijeme olej a jakmile se maso zatáhne, přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor. Ochutíme medem, sójovou omáčku, šťávou ze 2 limetek a podlijeme vodou podle potřeby. Vaříme, dokud se maso neuvaří.

Zjemníme máslem a opět dochutíme solí, pepřem nebo další limetkovou šťávou. Před koncem přihodíme mladý špenát a nasekaný koriandr. 

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. 

Krůtí soté se zeleninou a rýží posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky a podáváme. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.