Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brusinky, rozinky a na kostičky nakrájené švestky namočíme do brandy nebo whiskey. Toastový chleba bez kůrky pokrájíme na kostičky a přendáme do misky. Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na másle a společne s vejcem a scezeným ovocem přidáme k chlebu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a důkladně zamícháme.
Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme tak, abychom získali plátek. Osolíme a opepříme z obou stran. Naplníme nádivkou a srolujeme do rolády. Zabalíme do potravinové fólie, poté do alobalu a nakonec roládu svážeme provázkem. Pečeme v troubě předehřáté na 130 °C 35-40 minut podle tloušťky rolády.
Upečenou roládu vybalíme z alobalu a fólie a nakrájíme na plátky. Podávat můžeme například s dušeným červeným zelím.