Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Krůtí řízky s jablky, ořechy a kozím sýrem

Odlehčete jídelníček a podávejte lahodná drůbeží prsa zapečená s jablky a kozím sýrem a s brokolicovo-bramborovou kaší. Jak na to vám ukáže Marcel Ihnačák v receptu Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Šťouchané brambory s brokolicí

  • 500 g brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × brokolice
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Krůtí řízky

  • 800 g krůtích prsou v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × jablko
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g holandského kozího sýru Milbona
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 1 × citronu (šťáva)
  • palička na maso
  • šťouchadlo na brambory
  • struhadlo
  • grilovací pánev vhodná do trouby
  • potravinová fólie

POSTUP

Šťouchané brambory s brokolicí:

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím brokolici rozebereme na menší růžičky a umyjeme. Těsně před uvařením brambor přidáme do vody brokolici a vaříme do měkka. Hotovou zeleninu přecedíme. Přidáme kousek másla, sůl, pepř a rozšťoucháme.

Krůtí řízky:

Očištěná prsa nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme pod potravinovou fólií. Ochutíme solí, pepřem a orestujeme je v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Když jsou řízky z jedné strany opečené do zlatohněda, obrátíme je a na pánev přidáme jablko nakrájené na měsíčky. Stáhneme z ohně, přidáme máslo a z obou stran opečené měsíčky jablek položíme na vrch masa. Potom ještě posypeme nastrouhaným sýrem a na menší kousky rozdrobenými ořechy. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Servírování:

Jídlo podáváme přelité výpekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU