Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Camembert s brusinkami je výborná kombinace. Co ale teprve, když k tomu přidáte krůtí maso! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil video recept na výborný krůtí plátek plněný plísňovým sýrem a brusinkami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 516 kJ / 603 kcal
Bílkoviny
46,40 g
Tuky
28,40 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
42,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné brambory a celer nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Těsně před dovařením v druhém hrnci rozpustíme máslo v mléku. Přecezené brambory s celerem přesypeme do mixéru, přilijeme asi 2/3 teplého mléka a mixujeme dohladka. Podle potřeby přiléváme zbylé mléko.
02.Očištěné maso nakrájíme tak, aby nám vzniklo 5 velkých plátků. Pod fólií je mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, do středu každého plátku položíme umytý a osušený špenát, plátek sýra a sušené brusinky. Pevně zarolujeme a párátky uzavřeme. Opékáme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran do zlatova. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 5 minut. Po dopečení do pánve přidáme máslo, pokapeme citronovou šťávou a plněné řízky zbavíme párátek.
03.Špenát pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.
04.Do středu talíře naservírujeme porci bramborovo-celerové kaše. Na vrch položíme napůl překrojený plněný řízek přelitý výpekem. Podáváme s ochuceným špenátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT