Krůtí řízek plněný camembertem a brusinkami

play Přehrát video recept
Krůtí řízek plněný camembertem a brusinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Camembert s brusinkami je výborná kombinace. Co ale teprve, když k tomu přidáte krůtí maso! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil video recept na výborný krůtí plátek plněný plísňovým sýrem a brusinkami.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborovo-celerová kaše

  • 800 g brambor
  • 300 g celeru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 150 ml plnotučného mléka Pilos

Plněný řízek

  • 800 g krůtího prsního řízku
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g mladého špenátu
  • 1 × camembert Pilos
  • 1 × hrst sušených brusinek Alesto
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • ½ citronu (šťáva)

Ochucený špenát

  • 2 × hrsti mladého špenátu
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • ½ citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 516 kJ / 603 kcal

Bílkoviny

46,40 g

Tuky

28,40 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

42,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborovo-celerová kaše:

01.Očištěné brambory a celer nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Těsně před dovařením v druhém hrnci rozpustíme máslo v mléku. Přecezené brambory s celerem přesypeme do mixéru, přilijeme asi 2/3 teplého mléka a mixujeme dohladka. Podle potřeby přiléváme zbylé mléko.

Plněný řízek:

02.Očištěné maso nakrájíme tak, aby nám vzniklo 5 velkých plátků. Pod fólií je mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, do středu každého plátku položíme umytý a osušený špenát, plátek sýra a sušené brusinky. Pevně zarolujeme a párátky uzavřeme. Opékáme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran do zlatova. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 5 minut. Po dopečení do pánve přidáme máslo, pokapeme citronovou šťávou a plněné řízky zbavíme párátek. 

Ochucený špenát:

03.Špenát pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.

Servírování:

04.Do středu talíře naservírujeme porci bramborovo-celerové kaše. Na vrch položíme napůl překrojený plněný řízek přelitý výpekem. Podáváme s ochuceným špenátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo