Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné brambory a celer nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Těsně před dovařením v druhém hrnci rozpustíme máslo v mléku. Přecezené brambory s celerem přesypeme do mixéru, přilijeme asi 2/3 teplého mléka a mixujeme dohladka. Podle potřeby přiléváme zbylé mléko.
Očištěné maso nakrájíme tak, aby nám vzniklo 5 velkých plátků. Pod fólií je mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, do středu každého plátku položíme umytý a osušený špenát, plátek sýra a sušené brusinky. Pevně zarolujeme a párátky uzavřeme. Opékáme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran do zlatova. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 5 minut. Po dopečení do pánve přidáme máslo, pokapeme citronovou šťávou a plněné řízky zbavíme párátek.
Špenát pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.
Do středu talíře naservírujeme porci bramborovo-celerové kaše. Na vrch položíme napůl překrojený plněný řízek přelitý výpekem. Podáváme s ochuceným špenátem.